jag saknar

new york. igår var det image249london. nästa nice. jag sitter just nu på non solo med mitt te och min darling. för en liten stund sen (eller var det en halvtimme?) kom trisse kom förbi. han hade fixat ny mobil. på företaget. jag gillar. på företaget. på på på företaget. tänkte att det skulle bli mitt case med. kanske trådlöst också? för vem vet det kanske är läge för mig med dessa behövligheter? framför allt om jag ska bygga på deras hemsida. ja det stämmer. ni hörde rätt! jag har fått jobb. woobiliiidoo! inte vilket som helst. vd assistent. och det är helt galet. heelt galet. för det är egentligen inget vanligt assistent-jobb. utan jag kommer snart att axla marknads- och säljchefens roll. hon slutar den 17 oktober. ni kan ju sätta ihop ett och ett. jag finner inget ord. men inte ropa hej. inte innan jag faktiskt vet hur jag kommer att trivas och utvecklas där. bara gått en vecka. deltid. de vill ha mig på heltid. ihiii.. .plugget? inte en underdrift när jag säger att det ligger lite i farozonen. men säg inget! tenta imorgon. jag sitter och myser med datorn... ni som inte har något bättre för er förutom läsa här (whiii) borde bege er ut till haga. tog tidigare en annan pause där. promenad, i mina nya fotavgjutna skoinlägg - herregud hur tant får man bli? vackert. alldeles lagom kallt, friskt och färgerna, det stilla vattnet gjorde mig smått kär. hösten. äntligen här. just det såg en galet stor fågel. det kanske var en stork? den satt uppe i ett sånt där läskigt högt dött kråkträd. skulle behöva lite hjälp här. sandra kan jag få låna din kamera en vecka? den hade liksom sitt revir. med all respekt. det här är mitt. det där är ditt. här kommer ingen förbi.



tandläkaren

Idag var jag hos tandläkaren. Mina tänder ilar något för taskigt. När jag äter, dricker, dricker varmt, dricker kallt - ja praktiskt taget hela tiden. Det är verkligen den obehagligaste känslan. Framför allt när man ALDRIG har upplevt den förut. Hur som helst kom jag dit och de hittade ett nytt hål längst bak i ena visdomstanden. Ah lycka till att komma åt den. Undrar just hur det hade gått för Emma om det istället hade varit hon som låg där, i min stol, med sin lilla minimun. Det var vandalisering på hög nivå förstår ni. När jag sedan säger att det inte är där det ilar tittar de på en gammal lagning. River upp den och gör om. Bara så där - Eh voilà! Bedövad från munnen ända upp till ögat. Mmm.. Självklart ska människor vara jättefrågeglada och fråga mig om gator, tentor och massa nonsens på vägen hem. Kan ju för tusan knappt prata! Vill nu mest bara krypa ner i min underbara Marc Jacobs t-shirt, som söta Sandra plockat med sig hem från New York. Thanx! Förresten det var de värsta klippen på mig ever. puss!


image248


Stockholms fashion week i repris

Tiden bara rinner iväg och jag känner att jag inte hinner med. Allt bara rullar på i 180. Just nu jagar jag den bland alla på löpandebandproducerande CV:s, plugg, jobb och happenings. Jag försöker få tid över. Not easy! Trots allt är saker och ting rätt roliga. För att spinna vidare på något som är roligt tänkte jag slänga mig tillbaka till Stockholms fashion week, som bekant ägde rum i augusti. Den var bra, men inte outstanding. Det är så mycket svart, grått, blått och beiget. Var är all färg och kabrak? Följaktligen, av alla de visningarna jag hann med samt var bjuden på, var Nikoline Liv Andersen min absoluta favorit. Här talade färg, volym och härligt stass för sig själv. Ja det var helt enkelt: poff, paff, pang! Given outfit för mig var de organevitrandiga shortsen i kombination med färgad pälsstass à la Russian Riviera sprall (om det nu säger er något). Andra visningar från + 46 var b la Örjan Anderssons Qoniak, som var betydligt mycket bättre än hans Cheap Monday, ajaj. Där kunde jag tom urskilja något snyggt, en stentvättad jeansklänning i raglomodell med uppvikta ärmar. Vidare blev jag mest imponerad av Nikolaj D'Etoiles sofistikerade visning på Narvavägen. Herrkläderna andades ljuvt av hav, sol och dold extravagans vars likartade omnejd omgav sig av bedorande fågelburar, gamla slitna resväskor och klinkande pianomusik... Och barn var lätt den hetaste accessoaren! haha.. puss!

image247
Bilder från Nikolaj D'Etoiles, Jag & Johanna, Resväskor, Fotograf: Ivan Da Silvan
Bilder från Nikoline Liv Andersen, Fotograf: Adam Österman


CLUTCHIE

Idag är ingen vanlig dag! Nej, för idag kommer min lilla Sandra hem från New York och det ska bli så roligt! Tänka sig för att vi nu snart nu blir grannar på riktigt. Eller hon moves West town. Jag tackar. Så som ett litet lyckotjut har jag tagit fram mina clutchfavoriter för hösten (finnes i senaste numret av svenska ELLE). Chanel har kanske skapat den snyggaste kuvertväskan och ordagrant förstått dess innebörd. Burberry Prorsum kör vidare med nitarna fast på ett elegant stilrent sätt, vilket gör mig smått eller nej galet sugen på deras underverk. Wohooliohooo... Nu ska jag hamra upp en spegel i min ena garderob. Wish me luck! puss


image240

the shining?

vad händer? vad händer? helgen var fantastisk i sin mening att jag fick mycket gjort tack vare det lilla lugna med alkoholen. i fredags hade emma styrt den godaste middagen på länge. slags thaiwokmat kan man väl säga med massa smaskiga rotfrukter, lökar och kött. kött. kött. var helt galet sugen på den! o rötjut på det, vi tackar! mm.. den lilla middagen bestod av mig, emma o anna (som för övrigt var galet flummigt trött efter 10 timmars passa på hennes nya jobb som hud- och massagegeni!!) runt elva studsar vi vidare till min gammal klasspolare axel från gymnasiet, som har inflyttningsfest på erik dahlbergsgatan. ah mitt gamla hang-out! nostalgi. anyway, där stöter vi på den coolaste hallen/trapphuset. eller väldigt otypiskt svenskt trapphus. chokladskålen o lite till rötjut. gamla klassvänner och massa interner och catching-up. sjukt niice. å ja jag skulle lätt betala för att få gå en vecka med gamla klassen på eg. skålen e snart slut. det hela eskalerar här för somliga... i olika syften. tjejerna drar till riche. jag och micke tar duktigt 4:an hem (till oss själva). nöjd och belåten går jag å lägger mig vid 2 snåret.

följande dag var det upp åtta. fläng på stan med mor min. våldgästning hos brorsan. sjuuuukkt grym lya. jag orkar inte! den är typ större än min och och värsta balkongen. han som sagt att den va pytteliten. vad snackar han om? bord och stolar och hela kittet får plats. oh lalalaa... hur som helst blev det skön inredningskaos shopping åt karln, medan han låg hemma baaaakiiis. haha. sure han borde ju göra det själv, men det e ju så förbaskat kul att inreda hos andra. precis som att städa åt andra, bra mycket lättare eller vad säger ni? man kan liksom gå loss på helt annat sätt. man vågar lite mer så att säga.

more more more? i söndags var jag duktig och pluggade. sen vid halv fem snåret fick detimage245 vara nog. då begav ja mig helt enkelt ner på stan. visst är vädret bra härligt friskt?!? mmm.. kom ner till nationalmuseet. stänger vid fem. ajaj. tar mina fötter framför mig och låter de dirigera vägen. jag hamnar på nybroplan. photoexhibtion! cool. vilda djur in action på bild. fina infon om de diverse exotiska djuren. min favorit var "japanska tranors parningsdans". visste ni att de står för fred och kärlek? bilden var så glasklart graciös att det nästan skar i mig. som att se på en balett. ahh fantastiskt! sedan när jag känner mig klarer, blir det hemåt. men oj vid engelbrektsplan slås jag av att casa cor har öppet till 21.00, wow! perfekt timing mao. säger bara this was fabolous! för er som inte hört om det är det en ny designutställning som kallas för "det perfekta hemmet", där ett helt hus är inrett sveriges skickligaste arkitekter och designers. supermysigt och inspirerande. har du idétork, tvivla inte! gå. bara gå. bland vinrummet, farfars studio, parets sovrum, frukostrummet, playerns ateljé, juvelgaraget, ex-fruns gemak, lilla trädgården lalalla fann jag många små älsklingar, som jag tänkte dela med mig av först när ni varit där. so tell me när ni varit där. vilket var ert favorit rum? favorit möbel? favorit lösning? etc. för avrundningen skull på helgen fick jag äntligen se filmen DARLING. nämen that is me ju. haha eller ah ni förstår. inte hon i filmen. men klart värd att se. lilla gubben och seven och muffins. nu e det fest. förresten gjorde toefl test idag. inte att rekommendera. nu börjar svenska top model, wiho! och luggen är galen som vanligt, vaknar upp med nya luggar varje morgon. crazy! puss

image234
the shining?


Rivieradröm

hoho är inte livet bra underbart?!? i love it. idag är det en sån där alldeles underbart fantastisk myshöstdag och jag vill bara springa ut i höstburret. låta regnet dansa på mina gummistövlar och kittla mitt osminkade nylle för att vidare låta håret under luvan bli busigt blött. sedan fortsätter jag min tripp ner mot stan genom att skutta runt i mina svarta tights och leeee helt förbrilt mycket. och vem vet? kanske stannar jag vid en vattenpöl och plumsar lite... bara skratta. skratta. SKRATTA.

förresten hur fint är inte det här? vit stilren Rivieradröm med bohemiskt inslag. och titta hur de svalkande silhuetterna talar. hår, färgskala, kroppsspråk, make, attityd, känsla. det hela är förföriskt komplett.

this is preen.

image233
style.com



RSS 2.0